De Dierenartsen

David

Promotiejaar 2003
Chirurgie

Karlien

Promotiejaar 2008
Dermatologie
Interne geneeskunde

Katrien

Promotiejaar 2010
Interne geneeskunde
Echografie

Gregory

Promotiejaar 2012
Cardiologie
Respiratoire aandoening

Robin

Promotiejaar 2013
Chirurgie

Ine

Promotiejaar 2018
Neurologie
Interne geneeskunde

Maarten

Promotiejaar 2018
Radiologie
CT

Maja

Promotiejaar 2005
Chirurgie

Nathalie

Promotiejaar 2020
Dentale geneeskunde

Jeremy

Promotiejaar 2020
Opthalmologie
Chirurgie

Pieter

Promotiejaar 2020
Chirurgie

Larissa

Promotiejaar 2020
Oncologie
Interne geneeskunde

Sarah

Promotiejaar 2021
Algemene geneeskunde

Inke

Promotiejaar 2022
Algemene geneeskunde

Sarah

Promotiejaar 2021
Chirurgie

Aukje

Promotiejaar 2022
Algemene geneeskunde

Tessa

Promotiejaar 2021
Algemene geneeskunde

Olivia

Promotiejaar 2023


Babette
Natalie

Promotiejaar 1998
Dermatologie

De Assistenten

Eva

Elise

Evi

Antje

Anke

Margot

Shauwny

Paulien

Cinthia

Elena

Alina

Tatiana

Levie

Amber

Tiffany

Eveline

Sarah

Sare

Liese

Inez

Team Akuut

Dierenartsenpraktijk Akuut is een groot team met zowel dierenartsen als dierenarts-assistenten.

Samenwerken heeft verschillende voordelen:
het vergroot onze kennis,
het maakt ons flexibeler
en maakt ons beter beschikbaar,
mede gezien we de wachten kunnen verdelen over meerdere dierenartsen.

Tijdens het maken van uw afspraak kan u achter een dierenarts vragen waarbij u voorheen al met uw dier bent op consultatie geweest of naar een dierenarts die zich meer toelicht op het vakgebied van het probleem bij je huisdier.

Onze groep van dierenartsen richt zich vooral op de zorg en kennis van de kleine huisdieren (honden, katten, konijnen, cavia’s, ratten, …).
Vroeger behandelden we ook kleinvee (schapen, geiten) en paarden, maar dit proberen we te beperken tot reeds bestaande patiënten die op regelmatige basis door ons onderzocht werden.

Daarnaast volgt elke dierenarts regelmatig bijscholingen om zich te verdiepen in bepaalde disciplines binnen de diergeneeskunde (bvb. chirurgie, dermatologie, cardiologie, oftalmologie, …). Zo zijn meerdere dierenartsen bezig met het behalen van Certificates in bepaalde disciplines aan de Universiteit van Luxemburg en Liverpool.

Historiek

Dierenartsenpraktijk Akuut is gegroeid uit een éénmanszaak, gestart door David Haelterman in 2004. Na heel wat verbouwingswerken werd het opgekochte CD-winkeltje “The Replay” omgebouwd tot een praktijk met een wachtkamer, twee consultatieruimtes, een operatiekamer en een hospitalisatieruimte. Beschikbaarheid 24u/24 werd de troef van deze praktijk en dit zorgde voor een enorme groei. Twee jaar na de opstart werd het tijd om met een collega samen te werken. Hierdoor werd het werk beter verdeeld en kwam er wat tijd vrij voor bijscholingen en verdere verdieping in de diergeneeskunde. Deze praktijk bleek al snel te klein te worden en ook het aanpalende gebouw werd op de gelijkvloers gebruikt voor de dierenartsenpraktijk te vergroten. Het bleek een succes, want al snel werden er meer dierenartsen aangenomen.

Uiteindelijk werd deze praktijk ook te klein, dus sinds april 2014 zijn we verhuisd van Leuvensesteenweg nummer 355 naar nummer 469. Het oude tankstation dat daar stond, heeft plaats geruimd voor een volledig nieuwe dierenartsenpraktijk met 8 consultatieruimtes, 2 recovery’s (eentje voor katten en eentje voor honden), 4 operatiezalen, een eigen laboratorium en een ruime, gescheiden katten- en hondenwachtzaal met balie.

Intussen is Dierenartsenpraktijk Akuut uitgegroeid tot een grote, moderne dierenartsenpraktijk met enthousiaste dierenartsen die steeds paraat staan om uw huisdier de beste zorgen te bieden!