Image

Hospitalisatie

Hospitalisatie

In onze praktijk hebben we 2 soorten van hospitalisaties.
De hospitalisatie na een ingreep (dag-kliniek) en dan ook een opname wegens een ernstig onderliggend probleem, waar extra zorg nodig is. De hospitalisatie is noodzakelijk om uw dier van de beste zorgen te voorzien.

In onze hospitalisatie in Kortenberg beschikken wij over verschillende hospitalisatieruimtes.
We hebben er een hospitalisatieruimte voor:
● de katten,
● een voor de honden,
● een voor grote honden met inloopkooien,
● een intensive care unit,
● een recovery-unit voor patiënten na operatie, Wanneer je huisdier voldoende hersteld is van de verdoving wordt deze verplaatst naar de honden- of kattenhospitalisatie.
● en dan ook een met een mogelijkheid tot het hospitaliseren van dieren met een besmettelijke aandoening.

In deze ruimtes zijn warmtelampen, couveuses, infuuspompen, spuitpompen, schapenvelletjes, sondevoeding, enzovoort.. om uw dier met de beste zorg te omringen.

Bij een meerdaags verblijf houden wij u telefonisch op de hoogte van de vorderingen van de gezondheidstoestand van uw dier. Een bezoekje is zeker toegestaan, maar dit mag het herstelproces van uw dier niet hinderen. Er mag geen stress veroorzaakt worden voor uw dier, maar ook niet voor de andere gehospitaliseerde dieren. Een bezoek dient dan ook steeds te gebeuren in samenspraak met de behandelende dierenarts, liefst op een moment wanneer hij/zij aanwezig is.

Indien u op bezoek komt, raden we aan om enkel knuffels te geven aan je eigen huisdier en niet aan de andere gehospitaliseerde dieren. Sommige dieren hebben besmettelijke ziektes die gemakkelijk overgedragen kunnen worden, ook op je eigen dier.

Opgelet: er wordt géén hospitalisatie voorzien van dieren in Zaventem en later ook Leuven! Een recovery, voor na de operatie, is op deze beide locaties wel aanwezig.