Spoedgevallen

Vanaf 2/1/2024 gaat onze praktijk samenwerken met een call center bemand met assistent-dierenartsen. 

We hebben deze beslissing genomen om ervoor te zorgen dat de dierenartsen ontlast worden van telefoons tijdens spoedconsulten. Dit callcenter zal de afspraken inplannen tijdens de wachtdienst of bij vragen zorgen dat de dierenarts dat de wachtdienst doet de eigenaar opbelt.

Deze aanpassing brengt ook met zich mee dat er een nieuw niet-betalend spoednummer is die voor onze patiënten bereikbaar is tijdens de wachtdienst:

02 880 25 50 

Tijdens onze openingsuren kan u ons steeds bereiken op het gebruikelijke nummer:  02 751 62 60

Deze wachtdienst is er om onze eigen patiënten in nood te helpen.

Is uw dier nog geen patiënt, probeer zeker eerst uw eigen dierenarts te contacteren.

Kan deze u niet verder helpen, dan kan u ons contacteren. Na telefonisch overleg kunnen we bekijken met de huidige drukte of we de mogelijkheid hebben om u verder te helpenVoor alle andere zaken zijn we elke weekdag bereikbaar van 6 uur tot 20 uur en op zaterdag van 8 tot 18 uur.

Spoedgeval: eerst bellen naar 02 880 25 50 !

Het spoednummer is bereikbaar van

maandag – vrijdag: vanaf 20u

zaterdag vanaf 18u tot en met maandag 6u

Hou wel rekening met enkele zaken

– Er dient steeds vooraf gebeld te worden alvorens u mag langskomen. Dit om te vermijden dat er plots meerdere spoedgevallen tegelijk bezig zijn én om te zorgen dat de dierenarts van wacht zich kan voorbereiden op uw komst. De dierenarts is niet steeds op de praktijk aanwezig. Het heeft dus geen zin om onaangekondigd langs te komen. Spoedafspraken dienen enkel via telefoon geregeld te worden. Een aanvraag voor een spoedgeval via e-mail zal niet tijdig beantwoord kunnen worden.

– Een consultatie tijdens de wachtdienst is duurder. Dankzij ons grote team, is het mogelijk om u afspraken te geven tussen 9u en 20u op weekdagen en tussen 9 en 13u op zaterdag. Indien uw huisdier ziek wordt buiten deze uren, zal een consultatie uiteraard duurder zijn. Er zal een supplement aangerekend worden. Dit supplement is afhankelijk van de dag en het uur dat u wil langskomen met uw huisdier.

– Spoedgevallen zijn enkel mogelijk in onze praktijk te Kortenberg. Er wordt geen permanentie te Zaventem voorzien. Komt u normaal met uw huisdier bij ons in Zaventem? Dan zal u zich naar onze praktijk te Kortenberg dienen te verplaatsen. Lukt dit niet, dan kan u een huisbezoek vragen. Let wel, een huisbezoek is duurder én de behandelingsmogelijkheden zijn beperkt op een huisbezoek!

– Bel tijdig voor een afspraak. Wacht niet te lang met bellen wanneer u merkt dat uw dier ziek is.

– Bent u nog geen klant bij ons? Vergeet dan zeker niet uw eigen dierenarts eerst te proberen bellen. Voor de opvolging van uw dier is het beter om steeds bij dezelfde dierenarts te gaan. Krijgt u uw eigen dierenarts niet vast, mag u ons zeker bellen. Wij bekijken de drukte en de mogelijkheid om jullie verder te helpen.

– Wees hoffelijk. Vaak is de dierenarts met een drukke wacht bezig en kan het zijn dat u even moet wachten alvorens geholpen te worden. Onze dierenarts zal zijn of haar uiterste best doen om u zo snel en zo kwalitatief mogelijk verder te helpen.

Hou er a.u.b. rekening mee dat spoedgevallen bovenop de normale dagtaken komen. Gelieve dan ook enkel bij ernstige spoedsituaties gebruik te maken van deze spoeddienst.