Image

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Honden hebben, net zoals mensen, baat bij fysiotherapie.
Vaak in revalidatie kunnen ze deze therapie gebruiken.
We zetten dit in bij patienten met bv:

artrose
heupdysplasie
elleboogdysplasie
herstel na hernia/hernia operatie
herstel na orthopedische operaties
andere neurologisch of orthopedische aandoeningen.

Zo een behandeling bestaat, net zoals mensen, uit verschillende onderdelen.
De therapie is individueel bepaald, afhankelijk dus van de problemen van het dier.
Voor deze in kaart te brengen wordt de hond helemaal klinisch onderzocht. Na deze controle kan er een behandelplan opgesteld worden. Dit behandelplan kan soms nog tijdens het verloop van de sessies verandert worden.

We maken gebruik van 3 technieken: massagetechniek en stretching, oefentherapie en ultrageluid.

De massagetherapie en stretching wordt gebruikt om de spierspanningen en spierspasmen te behandelen en bloedcirculatie te bevorderen. Verkorte en stijve spieren kunnen door stretching weer op lengte gebracht worden. Deze techniek en oefeningen kan door de eigenaar thuis verder toegepast worden en dit zal zorgen voor een beter therapeutisch effect maar zorgt ook voor een betere relatie tussen dier en eigenaar. We leren de eigenaar de verschillende oefeningen aan.

Bij de oefentherapie wordt er door gebruik te maken van speciaal materiaal de stabiliteit en coördinatie van de bepaalde spiergroepen geoefend. Elk lichaam is gemaakt om te bewegen en hoe beter de stabiliteit en coordinatie van de spiergroepen is, hoeveel makkelijker en vlotter de dieren bewegen.

Ultrasone therapie is ideaal voor het behandelen van letsels in bindweefsel, ligamenten, pezen, gewrichtskapsels, littekenweefsel en botweefsel door middel van een laser.