Maak kennis met

Het Team

dierenarts

Maja Vandenhoeck

Maja wist op haar 6 jaar al dat ze dierenarts wilde worden, een droom van vele kinderen en het is nooit veranderd. Eerst waren er vogeltjes, vissen, hamsters, cavia’s en konijnen, maar na lang zagen mocht ze dan toch een hond en kort daarna nog één. Sindsdien zijn er altijd meerdere honden in het gezin geweest waar Maja veel mee wandelde en trainde. Ze reed ook paard en had er later dan ook zelf. In 1999 startte Maja met haar studie diergeneeskunde en uiteraard moesten de honden mee op kot. In 2005 studeerde ze af met onderscheiding als Master in de diergeneeskunde optie kleine huisdieren.

Na lang de 1ste en 2de lijns diergeneeskunde bij kleine huisdieren uit te oefenen en ook eerstelijns diergeneeskunde bij de paarden en herkauwers te behandelen, is Maja zich enkel op de kleine huisdieren gaan toeleggen en werden de paarden nog enkel een hobby. Ze verdiepte zich in de chirurgie en dan vooral de orthopedische en de endoscopische ingrepen bij honden en katten.  

De diergeneeskunde evolueert steeds meer en de mogelijkheden breiden voortdurend uit en hier wil Maja dus ook niet achter blijven. Hiervoor volgt ze op regelmatige bijscholingen in binnen en buitenland. (ESAVS, AOVET, NeoAnimalia, PUO, Endovet, …) Maja werkte reeds 16 jaar in 2 andere groepspraktijken voor ze het Akuut-team kwam versterken.

In haar vrije tijd houdt Maja zich vooral bezig met haar 2 kinderen, Fenna en Jurre, en haar man David. Samen zorgen ze voor 5 shelties, een border collie en een kleine kinderboerderij aan dieren thuis.

“Het is heel fijn om een diertje na een ingreep en eventuele revalidatie weer vlot op zijn 4 pootjes te zien lopen of weer pijnvrij door het leven te laten huppelen. Als daar dan nog een welgemeende ‘dank je wel’ van de baasjes bij komt, is mijn dag goed. Elke dag zijn er nieuwe gevallen en andere patiëntjes met een nieuwe uitdaging. Dat maakt het boeiend en houdt me alert. Ook al kan ik ze niet allemaal redden en had ik soms graag een glazen bol of een toverstafje gehad, probeer ik toch steeds het beste van te maken voor het beestje en het baasje.”

Ordenummer: N4129
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: AG Insurance 03/66.163.450/01

Image