Maak kennis met

Het Team

dierenarts

Inke van Droogenbroeck

Dierenarts Inke van Droogenbroeck is geboren in 1998 en afkomstig uit Limburg. Dat ze dierenarts ging worden, was al duidelijk toen ze nog maar een kleuter was: elk boek moest over dieren gaan, elke kikker of worm die ze tegenkwam werd (toch voor eventjes) een fascinerend nieuw huisdier. En wanneer er een gekwetste duif op de speelplaats gevonden werd, wist ook iedereen meteen wie er groepen moest worden. Ze ging dus al van kleins af aan in een rechte lijn richting het diploma diergeneeskunde en behaalde dit dan ook met grote onderscheiding aan de Universiteit van Gent in 2022. Hierna is ze meteen bij Akuut gestart.

Haar vrije tijd spendeert Inke al bakkend, schilderend en met haar vriend Maarten.

“Al zolang als ik me kan herinneren heb ik altijd huisdieren rondom mij gehad. Op dit moment heb ik drie katten, zes ratjes, twee konijnen en zelfs – ondanks een lichte fobie- enkele vogelspinnen. Ik weet wat dieren voor hun baasjes kunnen betekenen en zet dus graag alles op alles om voor beide een verschil te kunnen maken.

Momenteel sta ik nog aan het begin van mijn carrière, dus ligt mijn focus vooral op het opbouwen van een goede en brede basis. Mijn interesses binnen de diergeneeskunde liggen nun dus ook nog heel breed, maar stiekem droom ik wel van een leven als spoedarts. Ook interne geneeskunde en voortplanting spreken me aan.” 

Ordenummer: N6815

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: KBC 

Image