Maak kennis met

Het Team

dierenarts

Ine Moens

Hond, poes, koe,… . Het moeten zowat de eerste woordjes geweest zijn die Ine als kind kon uitspreken. Al van kinds af aan zei ze dat ze dierenarts ging worden.

In 2018 studeerde Ine na zes jaar diergeneeskunde af aan de universiteit van Gent met grote onderscheiding in de afstudeerrichting gezelschapsdieren. 
Tijdens de studie liep Ine in het laatste jaar reeds stage bij Akuut en onmiddellijk na het afstuderen, is ze hier aan het werk gegaan.
Sindsdien zet ze zich met hart en ziel in om de dieren uit Kortenberg en omstreken te genezen en gezond te houden.

Ine richt zich momenteel op de neurologie en interne geneeskunde bij de gezelschapsdieren. In de toekomst zal ze zich hiernaast ook meer op de cardiologie toeleggen.
Geregeld volgt Ine bijscholingen om up-to-date te blijven en ze heeft reeds meerdere buitenlandse cursussen neurologie gevolgd aan de Europese school (ESAVS).

“Het mooie aan ons beroep is de kans die we krijgen om de gezondheid en levenskwaliteit van onze patiënten te verbeteren en om ook pijn en ongemak te verlichten. 
Het is erg fijn om patiënten te kunnen opvolgen van de opgroeifase naar de adult en senior fase en eigenaars hierin te begeleiden.

Geen enkele dag is dezelfde bij ons op de praktijk. We zien verschillende dieren, in een verschillende toestand, met verschillende aandoeningen. Uitzoeken wat er met de patiënt aan de hand is op basis van wat eigenaars hebben opgemerkt, het klinisch onderzoek, labo uitslagen, RX/echo/.. maakt de job extra boeiend. 

Daarenboven staat de diergeneeskunde niet stil en zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen. Zo kunnen wij ook steeds nieuwe dingen blijven leren, om zo de best mogelijke zorg te kunnen aanbieden aan onze patiënten.”

Ordenummer: N6045
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: KBC Verzekeringen

Image